NOB Duikschool Octopus beschikt over een uitgebreid aanbod van materialen voor gebruik door cursisten/nieuwe leden tijdens de zwembad trainingen.
Daarnaast werkt NOB Duikschool Octopus nauw samen met , zodat je altijd snel en makkelijk geholpen kunt worden met het aanschaffen of huren van je eigen duikuitrusting.

Snorkelmateriaal / Basis uitrusting

Zo zullen er altijd maskers, vinnen en snorkels in het zwembad liggen om te gebruiken voor introductie cursussen. Toch is het veel prettiger en hygiënischer om je eigen spullen aan te schaffen voor je basis set. Omdat je deze spullen wekelijks gaat gebruiken is het sterk aan te bevelen om deze aanschaf bij een gespecialiseerde in duiksportwinkel zoals bij te Wildervank te doen. Zij kunnen je hier van persoonlijk en deskundig advies voorzien en je bent altijd verzekerd van een goede garantie.

Basis set bestaande uit:

 • Duikbril
 • Snorkel
 • Zwembad vinnen
 • Loodgordel met ca. 2 KG lood

Perslucht uitrusting

Zolang je in het zwembad traint voor je basisopleiding kun je in principe gebruik maken van de setjes van de duikschool. Alle trimvesten/BCD’s en ademautomaten blijven na gebruik weer netjes uitgespoeld achter in onze clubopslag in het zwembad. De persluchtcilinder, welke je van lucht voorziet onderwater, krijg je tijdens je basisopleiding in bruikleen en dien je zelf na gebruik weer te vullen aan de compressor.
Deze compressor voor het vullen van je persluchtcilinder is toegankelijk voor leden bij te Wildervank.
Zodra je naar het buitenwater gaat, dien je zelf over een complete uitrusting te beschikken door deze te huren of te kopen.

Persluchtset bestaande uit:

 • Ademautomaten set (voorzien van console met manometer/dieptemeter/compas),
 • Duikfles (Persuchtcilinder 200 bar, 230 bar of 300 bar),
 • BCD (trimvest),
 • Lood (al dan niet geïntegreerd met BCD),
 • Buitenwater vinnen,
 • Duikpak compleet (handschoenen / schoenen / een duikcap),

Aanvullingen afhankelijk van type duiken en wensen:

 • Deco meter
 • Duiklamp(en)
 • DSMB
 • Wrakreel

Naast deze materialen is er nog een keur aan keuzen voor extra accessoires, en al deze materialen kun je huren of kopen tegen de tijd dat je daar aan toe bent.
Een complete uitrusting voor je eerste buitenduiken huur je al voor 10 euro per duik, zodat je voor een beperkt budget eerst eens kunt proberen welke duikuitrusting het best bij je past. Uiteraard moet je zelf na elke duik de vulling van je persluchtcilinder verzorgen bij de compressor. Het vullen van een persluchtcilinder bij Watersport Vertrouwen kost ca. € 3,75 euro per keer voor een 200 bar cilinder.
Ook heb je zogenaamde abonnementen voor vullingen zodat je een heel jaar kunt vullen voor een vaste prijs. Als je er zeker van bent dat je in de duiksport verder wil, is het aan te bevelen om je eigen materialen aan te gaan schaffen, niet  alleen  voor hygiëne en gemak  maar ook omdat je daardoor je eigen uitrusting goed leert te kennen.

NB Als beginnende duiker weet je vaak nog niet veel van de materialen, merken en keuzes die je kunt maken om de juiste materiaalaanschaf te doen voor het type duiker dat jij bent. Laat je daarom door je instructeur en duikshop medewerkers goed informeren over de mogelijkheden die passen bij het type duiken dat je van plan bent te gaan maken. Zij weten immers uit ervaring waar je op moet letten en wat de valkuilen daarbij zijn. Wees voorzichtig met wat je op internet koopt als je nog niet precies weet wat je nodig hebt!

Onderhoud Duikuitrusting

Je duikuitrusting zorgt er voor dat je je als mens vrij kunt bewegen in de fantastisch mooie onderwaterwereld. Jouw uitrusting zorgt er voor dat je gewoon kunt ademhalen onderwater en dat je onderwater kunt trimmen, waardoor je je gewichtloos onderwater kunt voortbewegen. Wanneer je uitrusting plotseling niet meer zou functioneren, zou je in een mogelijk levensbedreigende situatie terecht kunnen komen. Daarom hoort bij veilig duiken goed onderhoud van je uitrusting en op gezette tijden een service beurt, zodat je ten alle tijden op je apparatuur kunt vertrouwen.
Tijdens je duikopleiding leer je zorg te dragen voor het spoelen en reinigen van je apparatuur na elke duik. Daarnaast schrijft je fabrikant de onderhoudsintervallen voor, om je apparatuur bij een erkend onderhoudsbedrijf te laten servicen. NOB Duikschool Octopus besteed haar onderhoud en service werk uit aan gespecialiseerde service techniekers bij

Safe Diving