Wil je meer weten over mogelijkheden om deel te nemen aan een duikopleiding:

Serieuze interesse om te onderzoeken of duiken wat voor je is, neem contact op met Lammy Oost-Visser, secretaris en zij zal in overleg met jou afspreken wanneer je kennis kunt komen maken met de duiksport tijdens één van de zwembad trainingen;

Met een duikende vader die in de 80er jaren begon met duiken en de oprichter is van VG Diving ben ik al vroeg in mijn leven met duiken in aanraking gekomen. Zelf ben ik begonnen met duiken in 1988 en ben bij Mako begonnen met m’n snorkeldiploma’s, waarna ik bij VG-Diving ben gaan duiken en m’n brevetten heb gehaald; in 1996 mijn 1* brevet en in 2003 en 2005 respectievelijk mijn 2* en 3* brevet. Sinds dien altijd druk geweest met duiken en inmiddels duiken mijn kinderen af en toe in het zwembad al mee.
Mijn favoriete duiklocaties bevinden zich in Zeeland en Duitsland, maar ik reis ook graag naar Egypte voor prachtige duiken in kristal helder blauw water.
Zodra je met duiken je hoofd onder water steekt, ervaar je een hele andere wereld, geweldig.

Momenteel ben ik bij verschillende duikactiviteiten betrokken en combineer ik werk en plezier bij;
·          Watersportshop Vertrouwen,
·          VG-Diving, bestuurslid, secretaris,
·          NOB Duikschool Octopus, secretaris,
·          Noord-Nederlandse Duik Federatie, aanspreekpunt duik locatie Gasselterveld,
 Daarnaast organiseer ik met veel enthousiasme clubactiviteiten rondom, zwembad- en buitenwaterduiken bij zowel NOB Duikvereniging Octopus als VG-Diving.

Lammy Oost Visser,

e-mail: info@nob-duikschool-octopus.nl
telefoon: 06-40843212

of

Robbert-Jan Borger van de ledenadministratie / webmaster;

Met twee duikende ouders ben ik in de goede zin van het woord, erfelijk belast. Ik duik al sinds 1974 waar ik op vakantie als 12 jarig jochie met m’n vader mee ging. Toen ik op mezelf wilde gaan duiken heb ik in 1986 m’n NOB brevetten gehaald. Door de jaren heen heb ik tijdens m’n omzwervingen over de wereld heel wat prachtige duiklocaties bezocht, waardoor ik een wat verwende duiker geworden met een sterke voorliefde van warm en tropisch water en dito locaties, met als favorieten; Indonesie, Thailand, Bonaire en de Malediven. In Nederland duik ik alleen in de zomermaanden, voornamelijk voor de lol en om te filmen, samen met wat buddy’s of m’n vrouw.
Robbert-Jan Borger,
NOBnr.: 30757 / 4865 Onderwater Videograaf
E-mail: ledenadministratie@nob-duikschool-octopus.nl

Inschrijfformulier en achtergrond informatie

Lidmaatschap inschrijving

Door onderstaand formulier in te vullen en retour te mailen geef je je op als lid van NOB Duikschool Octopus en verklaart:

Je aan de Richtlijnen voor Veilig Duiken van de NOB te houden.
Je aan de Statuten en de Gedragsregels van de Stichting te houden.
De cursist zorgt bij aanvang van een opleiding zelf voor de basis uitrusting zoals beschreven bij Uitrusting.
Voor het afronden van de opleiding heb je in het buitenwater een volledige duikuitrusting nodig, deze dien je te huren of zelf aan te schaffen, zie wederom de beschrijving bij Uitrusting.

Via www.medischecheckvoorduikers.nl kun je de online zelftest voor de medische check doen, met als resultaat een ingevulde verklaring over je medische geschiktheid.
Zelftest ingevuld: print de verklaring uit en geef deze af aan je instructeur bij de kennismakingscursus of mail deze aan de ledenadministratie indien je lid wordt van de club.