Welke duikopleiding past bij mij?

De NOB Duikschool Octopus biedt diverse duikopleidingen aan. Of je nu nog nooit gedoken hebt of je juist als gevorderde duiker wilt specialiseren: het is allemaal mogelijk. Ontdek hieronder welke duikopleiding bij jou past!

klik op het logo

NOB Duikschool Octopus biedt jaarlijks diverse brevet opleidingen aan.
Het voordeel van de NOB 1* of 2* of 3* brevet opleiding is om in ca. één seizoen een gedegen duikopleiding te voltooien.
Deze NOB brevet opleidingen worden jaarlijks gegeven op basis van een minimaal aantal ingeschreven cursisten en bestaat uit een lespakket van online zelfstudie, klassikale theorielessen in ons eigen instructielokaal te Wildervank als verdieping op de zelfstudie, zwembadlessen en buitenwater duiken. De zwembadlessen vinden plaats in één van de twee zwembaden waar NOB Duikschool Octopus les geeft; in Veendam en Gieten.
De buitenwater duiken worden geoefend en afgenomen in Gasselterveld en enkele andere duikplassen in de omgeving, voor stromingsduiken verplaatsen we ons naar Zeeland.
Voor al onze activiteiten geldt dat we naast de veiligheid, plezier, gezelligheid en enthousiasme voor de duiksport met elkaar willen delen.

Duiken is een serieuze sport waarbij in de opleiding een stuk theorie noodzakelijk is om veilig te leren duiken.
Hiervoor zijn lesboeken van de NOB beschikbaar. Deze boeken kun je aanschaffen of huren (met borg)  via de club bij  en dienen contant betaald te worden.
Het complete lespakket schaf je bij de duikschool aan, en geeft je toegang tot de electronische leeromgeving van de NOB en bevat tevens een boek en brevetcard.

Het volgen van een duikopleiding bij onze duikschool vraagt van de cursist eigen inzet en zelfstudie via de electronische leeromgeving van de NOB. Omdat onze duikschool persoonlijke aandacht en kwaliteit van lessen belangrijk vindt, geven wij jaarlijks maar een beperkt aantal opleidingen, zodat we als verdieping op de zelfstudie ook klassikale opvolg lessen geven ter verdieping van de leerstof. Dit maakt dat je je medecursisten beter leert kennen en vergroot het clubgevoel.

1,2 en 3* opleiding NOB duiker op basis van lidmaatschap NOB & NOB Duikschool Octopus
 Jaarlidmaatschap NOB Duikschool Octopus betaling per kwartaal € 47,50
 Jaarlidmaatschap NOB eenmalig jaarbedrag per1 januari € 53,00
 1* opleiding € 285,- eenmalig (incl. boek excl. vervoer, duikuitrusting en entree kosten)
 2* opleiding € 219.- eenmalig (incl. boek excl. vervoer, duikuitrusting en entree kosten)
 3* opleiding € 199.- eenmalig (incl. boek excl. vervoer, duikuitrusting en entree kosten)
 Tarieven Specialties op aanvraag

Een lespakket is dus persoonlijk en noodzakelijk, informeer naar de kosten en mogelijkheden voor jouw specifieke gewenste opleiding.

Duikopleiding buitenwater